Cultuursmakers

Affligem

Musical 1830 AFGESLOTEN

Musical over de Belgische revolutie in 1830

Datum: 18/08/2021
Uur: 20:00
Uur van samenkomst: 17:30
Plaats: Kasteel "de Merode" in Westerlo
Adres: Bellestraat 99, 1790 Affligem
Plaats van bijeenkomst: Rechtstreeks of Pendeldienst, parking Bellekouter
Prijs leden: 40 € eigen vervoer of mogelijkheid kostendelend mee te rijden
Prijs niet-leden: 46 € eigen vervoer of mogelijkheid kostendelend mee te rijden
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Podiumactiviteit - theater

Groepsaankoop tickets 2021

1830 – Musical  (over Belgische revolutie)

Woensdag 18 augustus 2021, Kasteel de Merode Westerlo om 20 uur

Adres: Kasteel de Merode - Polderstraat, 51 - 2260   Westerlo maar PARKEREN bij Aldi - Boerenkrijglaan, 59 of gemeentehuis - Boerenkrijglaan, 61

OF   Vertrek: Parking Gemeentehuis, Bellekouter om 17.30 uur voor diegenen die kostendelend mee willen rijden.

Zin om op een onvergetelijke manier de geboorte van het Koninkrijk België te (her)beleven ?

Historalia Productions brengt haar vierde musicalspektakel 1830. De musical vertrekt vanuit de wortels van onze nationale geschiedenis en brengt op een onvergetelijke manier hulde aan de geboorte van ons land. Het wordt een revolutionaire kijk op het ontstaan van het Koninkrijk België.  De revolutiegolf die in de 19de eeuw door Europa woedt, breidt zich uit als een olievlek tot ze ook onze contreien bereikt. Dit tot groot ongenoegen van de Hollanders die onder leiding van Koning Willem 1 het gezag hebben over de Belgische gebieden. De Belgen drukken steeds meer hun ontevredenheid over zijn regeerstijl uit, tot op een avond heel Brussel in rep en roer wordt gezet.   Sleutelfiguren zoals Frédéric de Merode en Louis de Potter vechten mee voor de vrijheid van het Belgische volk. Gaandeweg leren we een Brussels gezin kennen dat alles van dichtbij meemaakt. Vader André is een hevig verzetstrijder, zijn dochter Anna en zijn zoon Ketje raken elk op hun eigen manier verweven in de revolutie.

De voorstelling zal vol staan met spectaculaire en levensechte scènes. De opkomst van België wordt benaderd vanuit twee perspectieven: de Belgische en de Nederlandse. Als publiek ervaar je beide visies vanaf een andere locatie op het domein. Je verhuist letterlijk van de ene tent naar de andere en komt uiteindelijk samen voor een spectaculair einde tijdens de apotheose in openlucht.

Het kasteel de Merode en het omliggende domein vormen het kader van deze unieke theaterervaring. Luc Stevens wil vooral het verhaal van de gewone man tijdens de revolutie brengen, vrij van allerlei politieke intriges. Het wordt een hartverwarmend stuk met veel actie, humor en emotie. Een must voor elke liefhebber van muziek, theater en geschiedenis.

Schrijf u voor 15 mei in ( met uiterlijke betaling tegen 15 mei) ! Plaatsen zijn beperkt!

<
>
x