vtbkultuur Aalst

Aalst

Wandeling in Affligem en de Faluintjes

Wandeling door de streek waar men vroeger hop teelde.

Datum: 10/03/2019
Uur: 14:00
Uur van samenkomst: 13:30 uur
Plaats: Abdij van Affligem
Adres: Voor wie wil carpoolen (aanmelden 053 78 06 34): Roklijf , 9300 Aalst
Plaats van bijeenkomst: Abdijstraat 6, Affligem
Prijs leden: 0,5
Prijs niet-leden: 1,5
Thema: Natuur
Type: Wandeling of fietstocht

Op zondag 10 maart komen de wandelliefhebbers om 14 uur samen aan de abdij in de Abdijstraat 6, 1790 Affligem voor een voettocht van ongeveer 8 km.

We trekken de Faluintjes in en passeren langs het hopveld dat aangelegd werd door de provincie Oost-Vlaanderen als herinnering aan de ooit belangrijke hopteelt in de streek.

We volgen de Molenbeek en passeren langs de stallen van Willy Michiels, om uit te komen aan taverne De Oude Snas, waar we iets drinken.

We steken de Affligemdreef over richting Maria Middelares, het vroegere nonnenklooster, nu een centrum voor bezinning en onthaasting. We passeren de wijngaard De Kluizen van Herman Troch, en stappen vervolgens verder  naar de Kluiskapel in Erembodegem. Van hieruit wandelen we door het veld terug naar de abdij en het ontmoetingscentrum van Affligem.

Deelnemen kost € 1,5 (verzekering inbegrepen); vtbKultuur-leden en leden van Gezinssport Vlaanderen betalen € 0,5.

Wie niet over eigen vervoer beschikt of graag meerijdt vanaf Aalst, of wie zijn wagen ter beschikking stelt voor carpooling, verzamelt aan de Sint-Annazaal, Roklijf in Aalst om 13.30 uur. Wie voor deze optie kiest, verwittigt vooraf: geertvancleemput@telenet.be of telefoneert naar 053 78 06 34.

 

<
>
x