vtbkultuur Aalst

Aalst

Van Eyck. Een optische revolutie

Het MSK Gent organiseert dit voorjaar de grootste Van Eyck tentoonstelling

Datum: 16/02/2020
Plaats: Museum voor Schone Kunsten te Gent
Adres: MSK te Gent , 9000 Gent
Plaats van bijeenkomst: Roklijf Aalst om 9.15 uur
Prijs leden: 69 euro
Prijs niet-leden: 76 euro
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Tentoonstelling

In het voorjaar organiseert het Museumvoor Schone Kunsten Gent de grootste Van Eyck-tentoonstelling ooit.

Wereldwijd zijn er van deze Vlaamse meester slechts een 20-tal werken bewaard, waarvan zeker de helft afreist naar Gent. Het wordt een niet te missen krachttoer die de wereld van Van Eyck en zijn revolutionaire blik tastbaarder maakt dan ooit.

In het museum worden Van Eycks bewaarde werken samengebracht met werk uit zijn atelier, kopieën van intussen verdwenen schilderijen en meer dan 100 topstukken uit de late middeleeuwen. De acht gerestaureerde buitenluiken van De aanbidding van Het Lam Gods staan uiteraard centraal in de tentoonstelling.

Op zondag 16 februari reist vtbKultuur naar Gent voor een kennismaking met Van Eyck. Het ene dagdeel wordt besteed aan een bezoek aan de tentoonstelling; het andere dagdeel leidt archeoloog Geert Vermeiren ons in de stad rond en zal hij vertellen hoe Gent er in de tijd van Van Eyck uitzag en wat daarvan te zien is op Het Lam Gods.

De twee dagdelen worden gescheiden door een lunch in het museumrestaurant, waar het Van Eyckmenu wordt opgediend (seizoenssoep; middeleeuws stoofpotje van rund, seizoensgroenten en rozemarijnaardappeltjes; water à volonté, één glas wijn en één koffie).

Prijs: € 76 of € 69 voor de leden (autocarvervoer, tickets, gidsen, lunch, audiosysteem, fooi).

Vooraf inschrijven (geertvancleemput@telenet. be; 053 78 06 34) en betalen op rekening BE81 9796 2086 9824 van vtbKultuur Aalst.

De autocar vertrekt vanaf Roklijf in Aalst om 9.15 uur.

<
>
x