vtbkultuur Aalst

Aalst

Roemrijk verleden van Roemenië

Bezpoek aan Tongeren en in de namiddag Dacia Felix en voordracht dr.Jan Vaes.

Datum: 28/03/2020
Plaats: Gallo - Romeins museum in Tongeren
Prijs leden: 65 euro
Prijs niet-leden: 74 euro
Thema: Andere culturen
Type: Groepsbezoek

 

Dacia Felix: het roemrijke verleden van Roemenië

 

In het raam van ‘Europalia Roemenia‘ programmeert vtbKultuur Aalst op zaterdag 28 maart een daguitstap naar Tongeren onder leiding van dr. Jan Vaes.

Na een kopje koffie met koek leidt de ervaren gids het gezelschap langs het Romeinse, het middeleeuwse en het hedendaagse Tongeren.

De lunch wordt gevolgd door een causerie in het auditorium van het Gallo-Romeinse Museum als inleiding op de tentoonstelling ‘Dacia Felix’. Zo noemden de Romeinen een deel van het huidige Roemenië, dat In 106 door keizer Trajanus veroverd werd en bij het immense Romeinse Rijk gevoegd.

De expo brengt het verhaal van bekende en minder bekende volkeren uit het verre verleden van het Oost-Europese land, zoals Romeinen, Daciërs, Geten, Grieken, Scythen en Kelten.

De getoonde objecten zijn wereldtop en worden gepresenteerd tegen een geprojecteerde achtergrond van prachtige natuurlandschappen en archeologische sites.

Prijs: € 74; of € 65 voor de leden (autocarvervoer, causerie, entree expo, rondleidingen, ochtendkoffie, lunch, audiosysteem, fooi).

Vooraf inschrijven (geertvancleemput@telenet. be; 053 78 06 34) en betalen op rekening BE81 9796 2086 9824 van vtbKultuur Aalst.

De autocar vertrekt vanaf Roklijf in Aalst om 7.45 uur.


 

<
>
x