vtbkultuur Aalst

Aalst

Naar 'Die Entführung aus dem Serail' van Mozart

Het eerste meesterwerk van de Duitse opera

Datum: 30/06/2019
Plaats: Théâtre des Martyrs
Plaats van bijeenkomst: Vertrek autocar: Roklijf Aalst om 12.45 uur
Prijs leden: 43 euro
Prijs niet-leden: 48 euro
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

Ontdek op zondag 30 juni samen met vtbKultuur het eerste echte meesterwerk van de Duitse opera, alsook een groep jonge professionele zangers van uitzonderlijk talent en een neoklassieke theaterzaal, parel van het Brusselse erfgoed, die zich heel goed voor klassieke muziek leent.

De opera ‘De ontvoering uit het serail’ (oosters paleis met harem) is geschreven in Wenen, waar Mozart leefde en werkte nadat hij door de aartsbisschop van Salzburg ontslagen was als componist. Hoewel het in die tijd gebruikelijk was om opera's in het Italiaans te schrijven, is het libretto van deze opera in het Duits. Het is verder bijzonder dat hij zich in een harem inTurkije afspeelt.

Belmonte is op zoek naar zijn geliefde Constanze, die door zeerovers is ontvoerd, samen met haar kamermeisje, Blondchen, en Belmontes vroegere bediende, Pedrillo. Aangekomen voor een groot paleis ondervraagt Belmonte Osmin, maar hij komt bitter weinig te weten. Hij ontdekt alleen dat Osmin een diepe haat koestert voor Pedrillo, die nu tuinier is. Belmonte ontmoet Pedrillo, die hem tot zijn vreugde vertelt dat Constanze het relatief goed maakt als gevangene van de pasja. De pasja doet hard zijn best om haar hart te veroveren, maar Constanze blijft Belmonte trouw. Pedrillo zal Belmonte aan de pasja voorstellen als een beroemd architect die graag voor hem zou werken. Op die manier kan hij het paleis binnendringen …

Prijs: € 48; € 43 voor de leden (autocarvervoer, inleiding door Arne Herman, entree).

Uiterlijk 15 mei inschrijven (geert.van.cleemput@vtbkultuur.be; tel. 053 78 06 34; 0474 51 03 17) en betalen op rekeningnummer BE81 9796 2086 9824 van vtbKultuur Aalst.

Vertrek van de autocar: Sint-Annazaal, Roklijf, Aalst om 12.45 uur.

<
>
x