vtbkultuur Aalst

Aalst

KnipoogDag in de Westhoek

Jaarlijkse lente-KnipoogDag van vtbKultuur.

Datum: 22/03/2020
Plaats: Ieper en omgeving
Prijs leden: 50 euro
Prijs niet-leden: 55 euro
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Evenement

Elke lente organiseert vtbKultuur zijn KnipoogDag, een cultureel festival waarmee je op een leuke en gezellige manier de culturele pareltjes van een streek kan ontdekken. Deze keer wordt op zondag 22 maart de Westhoek verkend: Ieper en omgeving.

In de voormiddag onderneemt vtbKultuur Aalst een rondrit in het Heuvelland met als thema ‘Littekens van de Groote Oorlog’. Op het programma staat een bezoek aan het Bedford House Cemetery (begraafplaats in een kasteeldomein), aan het Bayernwald (Duits loopgravenstelsel) en aan The Pool of Peace (mijnenkrater).

Na de lunch kunnen de deelnemers tussen 14 tot 17 uur individueel of in kleine groepjes en aan de hand van een programmablad de stad Ieper verkennen. Met de vtbKultuur-button opgespeld is men welkom op verschillende bezoekpunten.
Je ontdekt vele monumenten die getuigen van een zeer rijk en divers verleden. Tijdens de middeleeuwen was Ieper een bloeiende handelsstad en een van de grote Vlaamse lakensteden, naast Brugge en Gent. De indrukwekkende Lakenhalle is het bewijs van deze glorieperiode. Ook de Sint-Maartenskathedraal en de prachtige vestingen dateren uit dit tijdperk.

Prijs: € 55; € 50 voor leden (autocarvervoer, entrees en gidsen, lunch, fooi).

Uiterlijk 10 februari inschrijven (geertvancleemput@telenet. be; 053 78 06 34) en betalen op rekening BE81 9796 2086 9824 van vtbKultuur Aalst.

De autocar vertrekt vanaf de Sint-Annazaal, Roklijf in Aalst om 8.15 uur.

<
>
x