vtbkultuur Aalst

Aalst

Kennismaking met Doornik en Kortrijk

Bezoek aan Doornik en Kortrijk met Philippe Despriet

Datum: 01/09/2019
Plaats: Kortrijk
Plaats van bijeenkomst: Vertrek autocar: Roklijf Aalst om 7.30 uur
Prijs leden: 59 euro
Prijs niet-leden: 66 euro
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

Op zondag 1 september laat Philippe Despriet ons Doornik en Kortrijk beter leren kennen.

Na de ochtendkoffie volgt een rondrit die de deelnemers langsheen de belangrijkste bezienswaardigheden van Doornik voert: de 13e-eeuwse vesting ‘Tours de Marvis’, de beroemde Sint-Maartensabdij, de middeleeuwse Scheldebrug, de romaanse huizen in het ‘quartier de Saint-Brice’, de ‘Tour Henry VIII’ en zo meer. Verder leidt een wandeling in het centrum naar de trotse kathedraal en de schatkamer, de Lakenhalle en de kerk van Saint-Quentin.

De lunch wordt genomen in Doornik (gerookte zalm; souris d'agneau au jus de thym en frieten; appeltaart), waarna de autocar ons naar Kortrijk brengt.

Hier wordt eerst het historische stadhuis bezocht met een der mooiste schepenzalen in Vlaanderen. Een korte wandeling brengt ons naar de Onze-Lieve-Vrouwekerk, waar onze aandacht gaat naar de Gravenkapel. Verder liggen de resten van de Franse dwangburcht, het dormitorium van de Groeningeabdij en het schilderachtige Bogaertshof op onze weg, alsook het unieke en bijzonder stemmige Begijnhof uit de 17e eeuw.

Het bezoek eindigt in ‘De Vlasblomme’, waar het gezelschap nog getrakteerd wordt op een belegde boterham.

Prijs: € 66; € 59 voor de leden (autocarvervoer, gids, entrees, ontbijt, lunch en avondsnack, fooi).

Uiterlijk 30 juni inschrijven (geert.van.cleemput@vtbkultuur.be; tel. 053 78 06 34; 0474 51 03 17) en betalen op rekeningnummer BE81 9796 2086 9824 van vtbKultuur Aalst.

Vertrek van de autocar: Sint-Annazaal, Roklijf, Aalst om 7.30 uur.

<
>
x