vtbkultuur Aalst

Aalst

Condroz en het kasteel van Warfusée

Daguitstap naar deze boeiende landstreek in Wallonië

Datum: 05/10/2019
Plaats: Wallonië
Plaats van bijeenkomst: Vertrek de autocar: Roklijf, Aalst om 7.45 uur
Prijs leden: 82 euro
Prijs niet-leden: 90 euro
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

Op zaterdag 5 oktober reist vtbKultuur Aalst naar de Condroz, het golvende plateau in Wallonië dat doorgaans ‘tussen Samber en Maas’ genoemd wordt, maar zich ook ten oosten van de Maas verder zet.

De streek wordt ondermeer gekenmerkt door lieftallige dorpjes, versterkte hoeven en statige kastelen.

Eén ervan is het kasteel van Warfusée in Saint-Georges-sur-Meuse, gelegen tussen Luik en Hoei, een juweel van het zuiverste gehalte uit de 18e eeuw, dat werd gebouwd door de broer van de Prinsbisschop d’ Oultremont.

Na een rondleiding in het kasteel en de lunch volgt een rondrit in de Condroz, die uiteindelijk leidt naar Bois-et-Borsu, waar een bezoek wordt gebracht aan het romaanse kerkje uit de 12e eeuw, met interessante muurschilderingen uit de 15e eeuw.

Nadien wordt nog gezorgd voor een vieruurtje in een fraaie 16e-eeuwse hoeve.

De autocar vertrekt vanaf de Sint-Annakerk, Roklijf in Aalst om 7.45 uur.

Deelnemingsprijs: € 90 of € 82 voor leden (autocarvervoer; entrees; gidsen; toast in het kasteel; lunch incl. drank: soufflé van jonge tarbot op een groentebedje met jus van schaaldieren; kalfsroulade gevuld met hesp, mozarella en zongedroogde tomaatjes, beetgare groenten, gebakken aardappeltjes met grof zout; vanillecrème uit Madagaskar; vieruurtje met koffie en taart; fooien).

Uiterlijk 27 september inschrijven (geertvancleemput@telenet.be; 053 78 06 24) en overschrijven op rekeningnummer BE81 9796 2086 9824 van vtbKultuur Aalst.

<
>
x