vtbkultuur Aalst

Aalst

Bruegeliaanse uitstap naar Gaasbeek en Beersel

Daguitstap Gaasbeek en Beersel

Datum: 25/05/2019
Plaats: Kasteel Gaasbeek
Plaats van bijeenkomst: Roklijf Aalst om 8.30 uur
Prijs leden: 79 euro
Prijs niet-leden: 87 euro
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

Naar aanleiding van de 450e verjaardag van zijn dood in 1569 herdenkt Vlaanderen dit jaar het leven en de tijd van Pieter Bruegel. Dat gebeurt ondermeer in het kasteel van Gaasbeek, waar de tentoonstelling ‘Feast of Fools, Bruegel herontdekt’ te bekijken valt.

Op zaterdag 25 mei bezoekt vtbkultuur Aalst in de voormiddag deze expo, die aanknoopt bij werk van 20e-eeuwse kunstenaars die Bruegel herontdekten, en die zijn artistieke erfgoed interpreteren met bestaand en nieuw werk. Het wordt een fascinerende en creatieve reis.

Na de Bruegellunch (konijn met pruimen; rijstpap; biertje, water en koffie of thee inbegr.) gaat de tocht verder naar de traditionele lambiekbrouwerij en geuzestekerij ‘De 3 Fonteinen’ in Beersel, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1887. Hier wordt nog steeds de ambachtelijke Oude Geuze en Oude Kriek gemaakt, die ondermeer het voorwerp van een proeverij uitmaken.

Prijs: € 87; € 79 voor de leden (vervoer, entrees, gidsen, ochtendkoffie, Bruegellunch, bierproeverij, audiosysteem, fooi).

Info: geert.van.cleemput@vtbkultuur.be; tel. 053 78 06 34 of 0474 51 03 17.

Vertrek van de autocar: Sint-Annazaal, Roklijf, Aalst om 8.30 uur.

<
>
x