vtbkultuur Aalst

Aalst

Architectuurtocht Art Nouveau en Art Deco

Een tocht naar enkele architectonische toppers van art Nouveau en Deco in Vlaanderen

Datum: 16/06/2019
Plaats: Onze-Lieve-Vrouw-Waver, Sint-Niklaas en Wetteren
Plaats van bijeenkomst: Vertrek autocar: Roklijf Aalst om 8 uur
Prijs leden: 54 euro
Prijs niet-leden: 61 euro
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

Op zondag 16 juni onderneemt vtbKultuur Aalst een tocht naar enkele architectonische toppers van Art Nouveau en Deco in Vlaanderen.

De voormiddag wordt besteed aan de uitzonderlijk fraaie art-nouveauwintertuin en de overige vertrekken van het ursulinenklooster in Onze-Lieve-Vrouw-Waver.

In Sint-Niklaas wacht ons de lunch: soep met brood; orloffgebraad met frietjes; dame blanche; glas water, biertje, witte of rode wijn inbegrepen. Daarna staat een architectuurwandeling op het programma. Tussen de twee wereldoorlogen  (interbellum) was de art-decostijl zeer geliefd en dus erg in zwang. Deze stijlbeweging heeft heel wat sporen nagelaten in de Wase hoofdstad.

Ten slotte is de laatste bestemming de Sint-Jozefkapel in Wetteren, een pareltje uit het interbellum (1936),  onbekend en dus onbemind, maar daar brengt vtbKultuur nu verandering in.

Prijs: € 61; € 54 (autocarvervoer, ochtendkoffie, entrees, rondleidingen en gidsen, lunch, audio-apparatuur, fooi).

Uiterlijk 31 mei inschrijven (geert.van.cleemput@vtbkultuur.be; tel. 053 78 06 34; 0474 51 03 17) en betalen op rekeningnummer BE81 9796 2086 9824 van vtbKultuur Aalst.

Vertrek van de autocar: Sint-Annazaal, Roklijf, Aalst om 8 uur.

<
>
x