Culinaire wijnavond
Datum: | 05/05/2017 tot 01/01/1970 |
Uur: | 20:00 |
Deuren open: | 19:30 |
Plaats: | OC Berkenhof, Kortenberg |
Prijs leden: | € 59,00 |
Prijs niet-leden: | € 65,00 |
Thema: |
Culinair |
Type: | Cursus/workshop |
Foto's: | Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow) |
Wij kennen het spreekwoord: vis moet zwemmen. In Frankrijk vindt men dat nog niet genoeg. Daar is men van oordeel dat vis drie keer moet zwemmen: eerst in het water, dan in de boter en vervolgens in wijn.
Als een vis eenmaal het vertrouwde water, zout of zoet, vaarwel heeft moeten zeggen, dan is wijn voor hem het best, en voor ons het allerbeste. Bij vis hoort wijn, en dat is een van de heiligste regels van de gastronomie. Maar welke - dat is de vraag.
Als u witte wijn schenkt bij vis, en rode bij vlees, doet u zelden iets fout. Rode wijn bevat immers tannines (de bitterstoffen in de schil en pitten van druiven). En die reageren slecht op de eiwitten in vis: de smaak van de vis gaat verloren, de tannines worden versterkt.
Witte wijn bevat geen tannines (omdat de schillen en pitten niet mee vergist worden). Bovendien heeft hij meer fijne zuren, wat mensen doorgaans appreciëren bij vis (vandaar de citroen erbij). Witte wijn is ook delicater van smaak, net zoals vis delicater is dan vlees.
Inbegrepen: 5-gangen visgerechtjes (volledig menu), begeleid door zes witte wijnen:
Thais soepje met gamba
Tonijntartaar met pumpernickel-appel-selder salade
Sint jacobsvrucht met witte wijnsaus (gegratineerd)
Gepaneerde tongfilet met verse tartaar, slaatje & gebakken aardappelkubusjes
Gegrilde zalmfilet met tomaten-bieslookdressing & broccoli puree
Kok: Kokoen
Deskundige begeleiding: Steven Platteaux
Vooraf inschrijven.
©