vtbkultuur Deinze

Deinze

Het Prethuis - De Scheve Schaats

Nieuwe West-Vlaamse komedie van Het Prethuis.

Datum: 09/11/2018
Uur: 20:30
Deuren open: 20 uur
Plaats: CC Palace, Markt 32, 9800 Deinze
Adres: Markt 32, 9800 Deinze
Prijs leden: 25 euro
Prijs niet-leden: 25 euro
Prijs voorverkoop: 20 euro
Thema: Podiumactiviteiten
Type: Podiumactiviteit - theater

De Scheve Schaats is de opvolger van Van kwoad nor erger, De Latste Kanse, De Quaghebeurs, In de Duinhalm en Ierboven, Ierneffest, Ieronder.

Het is nog eens een echte ouderwetse winter. Al enkele dagen zijn er vriestemperaturen te noteren en dit tot vreugde van de schaatsliefhebbers want de Damse Vaart is nog eens dichtgevroren en je kan van Brugge tot in Sluis schaatsen. Dit tot groot jolijt van Marcel, hij heeft zijn oude schaatsen van stal gehaald en heeft een afspraak om met zijn goede vriend Theo de vaart af te schaatsen. Eenmaal bij Theo echter valt de afspraak in het (ijskoude)water, Theo heeft een dringende zakelijke verplichting en dient dit rendez-vouz af te melden. Zijn vrouw Regine voelt de ontgoocheling bij Marcel en stelt voor dat zij met hem mee gaat schaatsen. Hij is bij Regine trouwens in zeer goede handen zij was vroeger een gevierd kunstschaatster.  (Tot dat ene vooral op de Europese kampioenschappen in Oslo). Het wordt een gezellige schaatsrit, van de kou is niet veel te merken tussen beide het duurt dan ook niet lang of ze Schaatsen scheef. En nu?  Komt Theo dit te weten? Marianne de beste vriendin van Regine in elk geval wel. Kan zij haar mond wel houden, of misschien heeft ze zelf ook wel iets te vertellen, ….

Stof genoeg dus voor een nieuwe hilarische (West-Vlaamse) komedie. De personages bewegen zich op glad ijs in ‘De Scheve Schaats’ en voor ze het goed en wel beseffen is de situatie niet meer te overzien. Gelukkig voor het publiek want die gaan smullen van de bochten die worden (scheef) geschaatst. ‘De Scheve Schaats’ is zoals we stilaan gewend zijn bij Het Prethuis van de hand van Jeroen Maes.

Het wordt gebracht door een doorwinterde (West-Vlaamse) cast. 

Tekst: Jeroen Maes
Regie: Kenneth Smets en Jeroen Maes
Spel: Peter Bulckaen, Leen Dendievel, Katrien Vandendries, Alexander Metselaar en Jeroen Maes.

 

Vrijdag 9 november 2018 - 20.30 uur - CC Palace

Voorverkoop: TUI Deinze, Gentstraat 41, tel. 09 380 86 94; Dienstencentrum Leiespiegel of online via deze link.

<
>
x