Cultuursmakers

Brasschaat

Tentoonstelling Rodin Mons - INSCHRIJVINGEN AFGESLOTEN

In het voorjaar van 2024 heropent het Museum van Schone Kunsten van Mons met een tentoonstelling gewijd aan de Franse beeldhouwer Auguste Rodin (1840-1917). We bezoeken deze tentoonstelling met een Nederlandstalige gids. Verder wandelen met een gids door het historisch centrum van ons.

Datum: 18/05/2024
Uur: 07:30
Plaats: BAM Mons
Adres: Groep , 7000 Mons
Plaats van bijeenkomst: Vertrekplaats en uur van de bus wordt nog medegedeeld
Prijs leden: 48 euro
Prijs niet-leden: 53 euro
Thema: Beeldende kunst
Type: Groepsbezoek

VOLZET - INSCHRIJVINGEN AFGESLOTEN

Het Museum van Schone Kunsten van Mons heropent met een tentoonstelling gewijd aan de Franse beeldhouwer Auguste Rodin (1840-1917). De tentoonstelling traceert zijn artistieke reis, met België – dat rijke grondgebied dat zijn kunst tot bloei liet komen – als hoogtepunt. Het parcours toont bijna tweehonderd van de beroemdste beeldhouwwerken van de kunstenaar, waarvan sommige monumentaal, maar ook tekeningen, gravures en schilderijen. Ze zijn afkomstig  uit het Musée Rodin in Parijs, internationale instellingen en privécollecties. Aan de hand van de vele ontdekkingen en vergelijkingen met Rodins inspiratiebronnen (Michelangelo, Vesalius, Mabuse, Rubens) belicht deze tentoonstelling de interesse van de beeldhouwer in artistieke vernieuwingen uit de renaissance waar tot nu toe weinig aandacht aan is besteed.

De historische stadswandeling  duurt twee uur en start op de Grote Markt van Mons. we ontdekken het Stadhuis en bezoeken de mooie historische salons . Langsom de Tuin van de Mayeur wandelen we door kleine steegjes en mooie plekjes en komen we bij het barokke Belfort en het park waar het kasteel van de Graven van Henegouwen stond. We gaan uiteraard ook de Collegiale Kerk Van de Heilige Waldetrudis bezoeken waar we mogen genieten van de kunstschatten: de glasramen uit  de XVIde eeuw, de beelden van Du Broeucq en de architectuur van het gebouw.

Lunch is facultatief voor €30, het restaurant is nog in aanvraag.

<
>
x