Cultuursmakers

Brasschaat

Bezoek aan boomkwekerij Solitair (Loenhout) en veiling van Hoogstraten - VOLZET

Een kijkje achter de schermen van de boomkwekerij Solitair en de veiling van Hoogstraten

Datum: 16/04/2024
Plaats: Boomkwekerij Solitair
Adres: Brechtseweg 208, 2990 Wuustwezel
Prijs leden: 20 euro (incl. broodjeslunch)
Prijs niet-leden: 24 euro (incl. broodjeslunch)
Thema: Duurzaamheid en milieu
Type: Groepsbezoek

BEZOEK AAN BOOMKWEKERIJ SOLITAIR EN DE VEILING TE HOOGSTRATEN
Solitair is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in de teelt van solitaire planten. Wat begon als een kleine kwekerij van haagplanten en snoeivormen is inmiddels uitgegroeid tot een trendsetter in zijn sector. Inmiddels hebben ze ruim 100 hectare solitaire planten in de meest uiteenlopende soorten en maten. Ze vinden hun welverdiende plaats in prachtige groene projecten in heel Europa. De passie van oprichter Dirk Cools en de motivatie van het enthousiaste Solitair-team vormen de ideale voedingsbodem voor de constante groei en bloei van Solitair.
In een gegidste rondleiding wordt een algemeen beeld geschetst van het bedrijf en het reilen en zeilen binnen de kwekerij. Hierbij voorzien we een wandeling door onze serre en het huisperceel.
De rondleiding zal +/- 1,5 à 2 u duren.

Voorzie zeker stevige wandelschoenen. Bij natte weersomstandigheden kan het hier en daar wat drassig liggen.

BROODJESLUNCH

BEZOEK AAN DE VEILING VAN HOOGSTRATEN ( COÖPERATIE HOOGSTRATEN)
De Coöperatie Hoogstraten vormt een belangrijke schakel tussen producent en afnemer in de versketen van groenten en fruit. Wij leveren een uitgebreid dienstenpakket aan zowel leden als afnemers. Centraal staat het product met een sterke focus op kwaliteit, versheid en voedselveiligheid. Naast de eigenlijke verkoop van de producten zorgen we voor de ontwikkeling en toepassing van een kwaliteitsbeleid en voor communicatievoering. Verder verlenen we ook technische en logistieke ondersteuning zoals bij het bewaren van aardbeiplanten, onze paprikasorteerinstallatie, of de opstart van de koudeketen.

<
>
x